Η έκδοση "Εκκλησιαστικά μνημεία του Καραβά" αποτυπώνει, σε συνολικά 32 σελίδες, την πλούσια θρησκευτική παράδοση της κωμόπολης Καραβά. Οι εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια του Καραβά, τα οποία υποδηλώνουν τη θρησκευτική πίστη και ευλάβεια των κατοίκων της κωμόπολης καθώς και τη χριστιανική ταυτότητα των κατεχόμενων περιοχών, ξαναζωντανεύουν μέσα από τις έγχρωμες σελίδες της ολιγοσέλιδης αυτής έκδοσης. Ταυτόχρονα, μαζί με τις ιστορικές πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό, καταγράφεται η σημερινή εικόνα της βίαιης λεηλασίας, καταστροφής και βεβήλωσης που συνεχίζουν να δέχονται τα θρησκευτικά μνημεία του Καραβά.

Collection


Η έκδοση "Καραβάς, τέχνες και τεχνίτες" σε έρευνα και επιμέλεια της Καραβιώτισσας Ελένης Παπαδημητρίου, αποτελεί μια σημαντική ποιοτική πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά η οποία έχει στόχο την προβολή και καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της κωμόπολης Καραβά πριν το 1974.
Στις 74 συνολικά σελίδες της έκδοσης, περιλαμβάνονται αναφορές στους ανθρώπους/δημιουργούς του Καραβά οι οποίοι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη κληρονομιά με το έργο και τα δημιουργήματά τους στους τομείς της ξυλογλυπτικής, αγγειοπλαστικής, αργυροχοΐας, υφαντικής και γενικά της ανάπτυξης της κωμόπολης Καραβά.

Collection