«Πρωτοφανείς διά την Κύπρον!». Έτσι χαρακτηρίζονταν σε διαφημιστικό φυλλάδιο οι Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου, οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το Σαββατοκυρίακο 1-2 Μαΐου 1943, ενώ μαινόταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Τη διοργάνωση των Αγώνων είχε αναλάβει ο Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακας (ΠΟΛ). Σε αυτούς θα συμμετείχαν διάφορα αθλητικά σωματεία (όπως ο ΑΠΟΕΛ, η «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου, ο ΠΟΛ και η ΕΠΑ Λάρνακας, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Λευκωσίας, η Ένωσις Νέων Αγίου Δομετίου - ΕΝΑΔ, η «Μεσαορία» Πραστειού και ο «Ολυμπιακός» Ξυλοτύμβου), καθώς επίσης αθλητές «των Δυνάμεων της Α.Μ.», δηλαδή της «Αυτής Μεγαλειότητος», και αθλητές του Βρετανικού Ινστιτούτου Λεμεσού. Επρόκειτο να πάρουν μέρος συνολικά 616 αθλητές, πράγμα που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Όπως αναφερόταν στο φυλλάδιο, τους Αγώνες θα τιμούσαν «διά της παρουσίας των» ο Βρετανός κυβερνήτης της αποικιοκρατούμενης Κύπρου και η σύζυγός του, λαίδη Γούλεϊ. Προφανώς λόγω της συμμετοχής Βρετανών αθλητών, το φυλλάδιο ήταν δίγλωσσο και διπλής όψης.

Ας αναφέρουμε και την τιμή για το πιο ακριβό εισιτήριο στους Παγκύπριους Αγώνες στο στάδιο του Γυμναστικού Συλλόγου «Ο Ζήνων» (Γ.Σ.Ζ.) στη Λάρνακα: 3 σελίνια για αριθμημένη θέση (καρέκλα).

Το φυλλάδιο παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη από τον Λούη Περεντό.


Date:

1943

Creator:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Publisher:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Subject :

Type:

IMAGE

Format:

jpeg

Rights:

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή/και διάδοση του υλικού αυτού, στην ολότητά του ή μέρους του χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Contributor:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Citation

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, “Εν καιρώ πολέμου Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου το 1943,” Ψηφιακή Πλατφόρμα Κυπριακής Βιβλιοθήκης, accessed June 25, 2021, http://www.cyprusdigitallibrary.org.cy/items/show/1181.