Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο για να θυμηθούμε την εγκαθίδρυση της (Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) στις 30 Μαρτίου 1987, μέσα από τις σελίδες των πρακτικών που δημοσιεύτηκαν για την τελετή, καθώς επίσης για την Α’ Σύνοδο της ΕΟΑΚ και τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Μουσείου.

Την εφορεία της ΕΟΑΚ αποτελούσαν ο Ανδρέας Χριστοφίδης (υπουργός Παιδείας), επίτιμος πρόεδρος, ο Κίκης Λαζαρίδης (πρόεδρος της ΚΟΕ), πρόεδρος, και μέλη οι Ανδρέας Αταλιώτης, Κλεάνθης Γεωργιάδης, Μάριος Τριτοφτίδης, Τίτος Φάνος, Ανδρέας Φυλακτού και Κώστας Χατζηστεφάνου. Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ ήταν ο νυν πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ομιλητές στην Α’ Σύνοδο της ΕΟΑΚ ήταν οι Όττο Σίμιτσεκ, Ανδρέας Χατζηβασιλείου, Κλεάνθης Γεωργιάδης, Κλεάνθης Παλαιολόγος, Σταύρος Τζωρτζής και Κώστας Χατζηστεφάνου.

Τα πρακτικά αυτά, όπως και όλων των άλλων συνόδων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες για τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό, τόσο της Κύπρου όσο και διεθνώς, βρίσκονται στη νεοσυσταθείσα Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη και είναι διαθέσιμα για το αναγνωστικό κοινό.


Date:

1987

Creator:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Publisher:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Subject :

Type:

IMAGE

Format:

jpeg

Rights:

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή/και διάδοση του υλικού αυτού, στην ολότητά του ή μέρους του χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Contributor:

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Citation

Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, “Η εγκαθίδρυση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου το 1987,” Ψηφιακή Πλατφόρμα Κυπριακής Βιβλιοθήκης, accessed June 25, 2021, http://www.cyprusdigitallibrary.org.cy/items/show/1190.